Diş etleri aslında bir binanın temeli gibidir. Temel ne kadar sağlam olursa üzerine yapılacak bina da o kadar güvenli olur.

Hastanın ağrısının olması gibi acil bir durum dışında tedaviye öncelikle dişetlerinden başlamayı tercih ederiz. Sağlıklı dişetlerine sahip bir ağızda dolgu, porselen diş, estetik uygulamalar gibi tedaviler daha sağlam temeller üzerinde daha etkin yapılabilir.

Peki sağlıklı dişetleri için ne yapılmalıdır?

Hepimizin bildiği gibi mutlaka düzenli olarak diş hekimi kontrollerine gitmemiz gerekir. Ancak diş hekimini her ziyaret ettiğimizde bir tedavi gereksinimi olmayabilir. Dolayısıyla diş hekimi kontrollerinin sıklığı da kişinin ağız sağlığına bağlı olarak  4-6 ayda bir yada yılda bir de olabilir.

Farklı diş fırçalama teknikleri ve arayüz temizliği uygulamaları olduğu gibi, kullanılan diş fırçası, dişipi ve arayüz fırçalarının da farklı tipleri ve boyutları vardır. Dolayısıyla kişiye özgü diş fırçaları, diş fırçalama yöntemi kullanılmalı ve arayüz temizliği yaplmalıdır. Dişeti biyotipi diye adlandırdığımız dişetinin ince yada kalın olma durumuna göre yada dişlerinizin ağız içerisindeki konumuna hatta dizilimine göre doktorunuz en doğru fırçalama yöntemi ve az önce söylediğim ağız hijyenini sağlamada kullanılacak diş fırçaları ve arayüz temizliğinde kullanılacak araçlar hakkında sizi bilgilendirecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir