Diş fırçalamanın temel amacı yemeklerden sonra geriye kalan birikintilerin ağız ortamından uzaklaştırılmasıdır. Bu birikintiler ne kadar uzun süre dişler ve dişetleri üzerinde kalırsa o kadar çok çürük ve dişeti hastalığı gelişme ihtimali artar. Dolayısıyla, ideali mümkünse her yemekten sonra dişlerimizi fırçalamalıyız. Bunu yapamadığımız zamanlarda da günde en az 2 kez diş fırçalama ve ilave olarak dişipi yada arayüz fırçaları ile arayüz temizliğini de yapmalıyız.

Tek başına diş fırçalamak çoğu zaman yeterli olamamaktadır. Fırça kıllarının ulaşamadığı dişlerin sıkı kontaktlara sahip olduğu bölgelerde, diş çapraşıklığının olduğu yerlerde ve yine ağızda porselen kaplama ve dolguların olduğu durumlarda fırçanın ulaşamayacağı bölgelere dişipi kullanmak gerekir.

Aynı zamanda dişeti hastalığına bağlı kemik erimesi ve dişeti çekilmesi olduğunda da dişlerin arasında ufak ufak aralanmalar, boşluklar görülür. Ki bu bölgelerde gıda artıkları çok daha rahat birikir. Ve çoğu zaman da diş fırçalama yeterli olmaz. İşte bu bölgelerde doktorunuz tarafından doğru kullanımı gösterilecek uygun çap ve genişlikteki arayüz fırçaları dişeti sağlığımızın korunmasında çok çok önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir